Medimagazin logo

250 reçete, e-reçete ve 14 mart-14 mayıs -SGK

250 reçete, e-reçete ve 14 mart-14 mayıs -SGK
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sayın Meslektaşlarım,
 
   Hemen hemen hergün mesleğimizin kan kaybettiği bu günlerde,eski ssk şimdi özel hastane hekimi olarak birkaç hususda duyduğum rahatsızlığı  izninizle sizlerle paylaşmak ve birkaç soru sormak istedim.
 
   250 Reçete yazmak suç mu yoksa günde 250 hastaya bakmak mı suç ?
 
  Yazılan her reçete hasta tarafından kullanılmış ve alınmışsa bu nasıl suç?
 
  E reçeteye geçmek güzelde sistem tıkanır  ve çalışmazsa ne anlamı var?
 
  Sgk da çalışan hekim-eczacılar sağlıkta ne derece etkililer ki GSS Genel Müdürleri hekim-eczacı değil.
 
 14 Mart  ve 14 Mayıs Sgk da kutlanmaz veya kutlama mesajı yayınlanmaz mı?
 
 Özel hastanede çalışan hekim bu tahlili isteyemez bunu yapamaz ama sağlık bakanlığındaki hastanelerde global bütçe ödemesinde dolayı fatura incelenmez mi?Meslektaşlarımız döner sermaye gelirleri hususunda birbirleri ile yarışmaz mı?
 
Özel Hastane Faturaların Sgk ya  bağlı belirli yerlerde kontrol edilmesi nasıl bir hizmet anlayışıdır? Bu özel teşebbüse eziyet ve sıkıntı vermez mi?
 
 Saygılarımla
Uzm.Dr.S.K

250
reçete
e-reçete
ve
14
mart-14
mayıs
-sgk
Yorum (1)
MEHMET MERMER
Sayın meslektaşım, siz 250 hastaya bakın da, sistem şıkır şıkır işlesin. Sonrada sorunlarımızla ilgilenilmesini bekleyin. Bence hekimlerin şu hali ile sorunlarını çözecek tek formül günlük bakabileceği hasta sayısını uluslararası standartlara yani maximum 20 hastaya düşürmeleridir. Eğer bunu yapamazsanız hem özlük hakları der durursunuz, hemde hızla düşen saygınlığımızı konuşurda kimsenin umurunda olmaz. Sevgili dostlar iş işten geçmeden bu durumu hem hasta hakları lehine düzeltmeliyiz, hem de sistemin açığını lehimize düzeltmeliyiz. Hiç düşündünüzmü avrupaya göre aynı düzeyde hatta gittikçe daha yüksek oranda muayene sayısına ulaşıyoruz, hemde hekim açığı 3 misli oluyor. hangi avrupa ülkesinde uzman sayısı bizimki kadar fazla. tabiki günde bir uzman aile hekiminin bile bakmaması gereken oaranda hasta bakarsa aile hekiminden daha fazla uzman olur ve aile hekimi gibi davranmak mecburiyetinde kalır. Saygılar
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir