Medimagazin logo

23. kök hücre nakli gerçekleştirildi

Gerçekleştirdiği operasyonlarla adından sık sık bahsettiren Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Kök Hücre Nakil Merkezi 23. kök hücre naklini de başarıyla yaptı
Kaynak: STAR GAZETE
23. kök hücre nakli gerçekleştirildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Konya’nın ilk ve tek kök hücre nakil ünitesi olan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Kök Hücre Nakil Merkezi başarılı operasyonlarını sürdürüyor. Kurulduğu günden itibaren 22 hastaya Kök hücre naklini başarıyla gerçekleştiren Kök Hücre Nakil Merkezi, 55 yaşındaki Nuriye Küçüktopçu’ya gerçekleştirdiği kök hücre nakliyle, başarılı kök hücre nakli sayısını 23’e yükseltti.

Kemik ağrısı şikâyetiyle Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine gelen 55 yaşındaki Nuriye Küçüktopçu, Hematoloji Servisi’nde yapılan takip sonrasında Multıpl Miyelom teşhisiyle Kök Hücre Nakil Merkezi’nde tedaviye alındı. Kök Hücre Nakil Merkezi’nde gerçekleştirilen kemoterapi sonrası Küçüktopçu’nun hücreleri toplanarak donduruldu ve daha sonra uygun zamanda hastaya başarıyla bu hücreler nakledildi.

Hastanın durumunun iyi olduğunu ve taburcu edilmeye hazır olduğunu ifade eden Kök Hücre Nakli Ünitesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aynur Uğur Bilgin gerçekleştirilen nakille ilgili olarak şunları söyledi: “Kemik ağrıları şikâyetiyle hastamız bize başvurdu. Hematoloji Servisinde yapılan takip sonrasında hastaya Multıpl Miyelom teşhisi konularak kemoterapi yapıldı. Kemoterapi sonrasında hastalığın gerilemesi sürecinde kemik iliğinden hücre toplanmaya başlandı. Sonrasında toplanan hücreler donduruldu. Daha sonra hastamız için en uygun zamanda kemoterapi sonrası dondurulan hücreler hastamıza nakledildi. Bu süreçten sonra verilen hücreler kemik iliğine tutunarak uyum süreci beklenildi. Hastanın hücreleri kemik iliğine tutundu ve şuan hastanın genel durumu oldukça iyi.”

Kök Hücre Nakli yapılan hasta Nuriye Küçüktopçu’da durumunun şu anda gayet iyi olduğunu söyleyerek tedavi sürecinde emeği geçen başta doktorları olmak üzere tüm sağlık görevlilerine teşekkür etti.

23.
kök
hücre
nakli
gerçekleştirildi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir