Medimagazin logo

Yozgat'taki eczacılar e-reçete uygulamasından memnun

Yozgat’taki eczacılar, e-reçete sistemiyle hem kendileri hem de hastalar açısından birçok kolaylık sağladığını belirtti.
Yozgat'taki eczacılar e-reçete uygulamasından memnun
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Akdağmadeni ilçesinde uzun yıllardır eczacılık yapan Atilla Turan, zaman zaman sistemden kaynaklanan sebeplerle sıkıntı yaşadıklarını söyledi. 15 Ocak 2013 itibariyle zorunlu hale getirilen e-reçete uygulamasını, mobil sağlık hizmetleri ve acil servisler dışında bütün doktorların kullandığını ifade eden Turan, "E-reçete ve Medula sistemi, hastalar için de eczaneler için de büyük bir kolaylık. Eskiden yaşanan birçok problem bugün yok. Sistemimize girdiğimizde, bilgisayar ortamında yazılan reçete karşımıza çıkıyor. Bununla beraber birçok şeyi de takip edebiliyoruz. İlacın üretiminden son kullanıcıya kadar her şey kayıt altında." dedi.

Sistemden kaynaklanan bazı sıkıntılar yaşadıklarını da dile getiren Turan, "Bunlardan bazıları henüz düzelmiş değil. Sistem verimli çalışmıyor, sıklıkla tıkanıklıklar oluyor, açamıyoruz, Biz öncelikle ve özellikle bu problemin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bir de doktorlarımızın e-reçete konusunda daha aktif bilgisayar kullanması gerektiğini düşünüyorum. Elle yazılan reçete kodlarında değişik problemler yaşanabiliyor." diye konuştu.

Yozgat Eczacılar Odası Başkanı Harun Lekesiz de uygulamayı desteklediklerini belirterek, "Uygulama, reçetelerin okunamamasından kaynaklanan yanlış ilaç verilmesi, reçete suistimali gibi sorunları ortadan kaldıracak. Geçmişte özellikle eczacı kalfaları, doktor yazısını okumakta güçlük çekiyordu." dedi.

yozgat'taki
eczacılar
e-reçete
uygulamasından
memnun
Yorum (5)
drm
Siz memnun olun bol bol bunlar marketing'in ayak sesleri, marketlerde sizler tezgahtar olacaksınız bizler de ucuza çalıştırılan kalitesiz ürünler üreten çin işçileri, siz memnun olmaya devam edin.
0
Cevapla
Ahmet
Marketing eczane sisteminden korkması gereken kişiler bence büyük market zincirleri olmalı.Hiçbir market zinciri 25000 üyesi bulunan TEB kadar güçlü değildir.Ticari açıdan eczacılar için daha hayırlı olur bence marketing eczane sistemi:)Bu arada asıl korkulması gereken kamu-özel ortaklığında hastaneler olmalı.Artık büyük patron hastane sahipleri kamu hastanelerinde istedikleri hekimi çalıştırabilecekler.Yurt dışından getirilen ucuza çalışabilecek yabancı hekimleri de göz önünde bulundurursak, Allah hekim arkadaşlarımın yardımcısı olsun...
0
Cevapla
hasan ekim
Biz hekimlere ister amele densin ister TTB deyimiyle kapitalist patron önemli değil. Bizim için önemli olan hastamızın iyileşmesidir. Sistemden eczacıların memnun olmasına sevindim. Ancak, sağlık bakanlığı e-reçeteye kaşe ve imza atılarak hastaya verilmesini istiyor (elektronik imza olmadığı için)Ama eczacılar buna uymayıp numarasına bakıp ilacı verip reçeteyi saklayacağına çöpe atıyormuş. Bunun sonradan sorun olmaması için odaların net bir karara varmak için bakanlıkla görüşmesini öneririm. Sonradan seri halde reçete çıktısı hazırlayıp hekimlere imzalatmak zorunda kalmasınlar.
0
Cevapla
dr
bulunduğum il sakarya ve çalıştığım hastane de dahil tüm kamu hastanelerinde acillerde paso, uzman polkliniklerinin de çoğunda ' medulla bağlantı hatası nedeniyle e-reçete düzenlenememektedir ' kaşesi ile sistemde hata olmadığı halde eski sistem matbu reçete yazılıyor. bizim gibi e-reçete yazan bir kaç hekime ise aptal gözüyle bakılıyor.
0
Cevapla
Frankie Bellevan
sistem düzgün çalışmadığından şimdiye kadar e reçete yazmak kısmet olmadı. o nedenle e reçeteden ben de çok memnunum. hergün sistem düzelmiş mi,düzelmemiş mi diye medimagazine bakıyorum. sonra diyorum ki:"yok,bugünde aynı.anlaşılan bu sistemin düzelmeye hiç niyeti yok." bugüne kadar sistemin düzgün çalıştığını görmedim. e reçete yazmak için sistemin düzgün çalışacağı günleri büyük bir özlemle bekliyorum. diğer pek çok meslektaşım gibi. hepsine selamlar,saygılar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir