Medimagazin logo

TEB: E-reçete sıkıntılı başladı

Türk Eczacılar Birliği Genel Başkanı Erdoğan Çolak, e-reçete sistemini desteklediklerini belirterek, ''Bizce e-reçete, Sağlık Uygulama Tebliği'ne uygun olmalı. Tüm hekimlerin elektronik ortamda kaydı bulunmalı ve vatandaşların da ilacı aldığında mutlaka ya parmak izi ya da imza sirküleri olmalı'' dedi.
TEB: E-reçete sıkıntılı başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Erdoğan Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Eczacılar Birliği olarak e-reçete sistemini desteklediklerini, sistemin Eskişehir'de pilot olarak uygulandığını söyledi. Mevcut uygulamanın bürokratik işlerle, eczacıları, sistemi yoracak şekilde işlediğini öne süren Çolak, şöyle konuştu:

''Özel hastanelerde elektronik reçete üretimi var, ancak hekimlerin kaydı, hekimlerin elektronik bilgisi sistemde yok. Elektronik reçete ortama atılıyor. Sağlık Uygulama Tebliği'ne uygun bir reçete üretimi söz konusu değil. Dolayısıyla bir çok sorun çıkıyor. Çıktı, hasta tarafından alınmıyor, ya da hastanın bu ilaçları aldığına yönelik bir belge yok. E-reçete, şu anda sorunlarla birlikte devam ediyor. Bu nedenle de 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek mi- Hep birlikte göreceğiz. Şu andaki uygulamalarla 1 Temmuz'da yürürlüğe girebileceğini düşünmüyoruz.''

Sistemin pilot uygulamasında sorunlar yaşandığını ifade eden Çolak, şunları söyledi:
     ''Elektronik reçetenin faydası, havuza reçete atmak değil. Elektronik reçetenin faydası, Sağlık Uygulama Tebliği içerisinde reçete üretimini kolaylaştırmaya yarayan bir sistem olması lazım. Oysa sadece reçete üretimi yapıyor. Sağlık Uygulama Tebliği'ne ait herhangi bir ön süzgeçten geçmediği için sadece reçete üretimi oluyor. Burada da hekimlerin tümünün sistemde tanınırlığı, elektronik bilgileri, şifreleri yok. Dolayısıyla hekimin o hastanede çalıştığına dair bir bilgi de oluşmuyor. Bir tek reçete üretimi var. Kağıttan da bakabiliyorsunuz ancak hastanın elektronik ortamda reçete aldığına dair bir olgu söz konusu değil.''

Sistemin taraflarının da görüşü alınarak düzenlenmesinde yarar olduğunu söyleyen Çolak, ''Bizce e-reçete, Sağlık Uygulama Tebliği'ne uygun olmalı. Tüm hekimlerin elektronik ortamda kaydı bulunmalı ve vatandaşlarında ilacı aldığında da mutlak ya parmak izi ya da imza sirküleri olması lazım'' dedi.

teb:
e-reçete
sıkıntılı
başladı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir