Medimagazin logo

"Siz mi beni muayene ettiniz de para istiyorsunuz"

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi, eczacıların devletin muayene ücreti tahsildarlığına zorlandığını, bu uygulama nedeniyle de hastalarla önemli sıkıntılar yaşadıklarını savundu.
"Siz mi beni muayene ettiniz de para istiyorsunuz"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi, "Eczacılar olarak en büyük sorunumuz hastalarımızla ortak problemimiz olan Medula Sistemi'nin, yani eczanenin reçete karşıladığı sistemin, kesintisiz olarak çalışmıyor olmasıdır. Bu nedenle eczacı hasta ile büyük problemler yaşıyor. Eczacılar, hastaya karşı sorumluluğunu yerine getirememenin üzüntüsünü yaşıyor. En büyük dileğimiz Medula Sistemi'nin 24 saat kesintisiz hizmet vermesidir" dedi.

Eczacıların stok zararlarının halen karşılanmadığını söyleyen Özelçi, "Diğer önemli bir sorunumuz ise stok zararlarımızın henüz firmalar tarafından karşılanmamış olmasıdır. İlaç fiyatları sürekli ucuzluyor. Biz meslek grubu olarak sürekli ilaçların ucuzlamasının yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Ancak bunun stok zararını, raflarını bir gecede bedelsiz kamulaştıran eczacılar çekmemeli. Büyük firmalar, zamanında devletimize nasıl fahiş fiyatla ilaç sattılarsa, bunun bedelini devlete ve eczacıya karşı ödemek zorundaydılar. Biz stok zararlarımızın biran önce karşılanmasını istiyoruz" ifadelerini kaydetti.

Yaşadıkları en önemli sorunlardan birisinin de, reçeteyle ilaç almaya gelen hastalardan muayene ücreti tahsilatı yapmak olduğunu aktaran Özelçi, şöyle konuştu: "Bir diğer sorunumuz 2005 yılında SSK'lılar Sağlık Bakanlığı'na devredilirken, bize 6 ay geçici süreyle verilen muayene tahsildarlığıdır. Biz tahsildarlık yapmak istemiyoruz. Muayene ücretlerinin devlet hastanelerinde bir şekilde alınmasını ve eczacının sırtından indirilmesini istiyoruz. Hastalarımız bize, ‘siz mi beni muayene ettiniz de para istiyorsunuz’ diye soruyorlar. Devletin tahsildarlığını yapıyoruz."

Özelçi, sözlerini şöyle tamamladı: "Artık biz eczacılar olarak, birinci sınıf sağlık danışmanı olarak görev yapmak istiyoruz. Bunun için eczacının meslek hakkının verilmesini, eczanelerin de birer sağlık danışma merkezi haline getirilmesini ve hasta odaklı eczane uygulamasını istiyoruz."

"siz
mi
beni
muayene
ettiniz
de
para
istiyorsunuz"
Yorum (16)
Ahmet Yılmaz
KKİ ilaç firmaları ile SGK arasında bir sözleşme olmasına rağmen arada eczaneler ezilmektedir.Bunun çözüm yolu bence İlaç firmaları KKİ'larını belirli periyotlar ile SGK'ya ödemeleridir.Böylelikle eczaneler aradan çıkarak nefes alabilecekler.Ayrıca muayene ücretlerini eczanelerin alması çok anlamsız.Aradan kaç yıl geçti halen daha hastalarla muayene ücreti yüzünden tartışıyoruz.Almadığımız paranın vergisini bile ödetiyor SGK!!!Muayene ücreti zaten başlı başlına tartışılacak bir konu, eczaneden tahsil edilmesi ise akıl karı değildir.Meslek hakkına gelince bence Eczacının meslek hakı zaten yapmaya çalıştığı ticaret ile ödeniyor.Devletin bugün 25 kuruş (şaka gibi ama gerçek 25 kuruş:) ) reçete başına ödemesi çok saçma ve anlamsız.Bunu derhal kaldırmalı; muayene ücreti ve KKİ gibi eczaneleri temelden sarsan yüklerden eczacıları kurtarmalı.Eğer bunları yapamayacaksa bütün eczacılara sabit aylık ödeme yapıp Türkiyedeki tüm eczaneleri kamusallaştırmalı
0
Cevapla
İsmail S
Oldu olacak ücreti hekimler alsın siz rahatınızı bozmayın. Battı balık misali. Beyefendi diyorki"Biz eczacılar birinci sınıf sağlık danışmanı olarak görev almak isteriz"Eczanesinde bulunan eczacı mı var ki.Danışmanlığa soyunuyorsunuz güzel kardeşim. Kalfa veya çalışanınız o kadar da marifetli olmasa gerek.20 yıllık hekimim on defa eczacı ile muhatap olmadım.
0
Cevapla
kadir can
ne kadar da eczacıyı çekemeyen varmış bu doktorlar neden hep kıskanır şu eczacıları
0
Cevapla
Hilal
İsmail bey nedendir bilmem bizim eczacılar olarak en kucuk sikayetimizde doktorların tepkisi 'onu da mı biz yapalım, bunu da mı biz yapalım' oluyor. Neden ustunuze alıyorsunuz anlayamıyorum. Hic kimse muayene ucretlerini eczacılar degil de doktorlar tahsil etsin demiyor ama bizim tahsil ediyor olmamız kadar da sacma birsey yok. Bazı eczacıların eczanesinde bulunmaması konusunda haklısınız, bunun asla kabul edilebilirliligi yok.
0
Cevapla
ŞENGÜL YENİÇERİ
Muayene ücretinin eczanede işi ne?Ne kadar angarya varsa eczacıya yüklendi.Stok zararları artarak devam ediyor.Reçete ve rapor eksiklerinin faturası eczacıya çıkarılmaya devam ediyor.Medula çalışmıyor.İTS portal, firma ihalesi olmadığı için haftalardır kayıp.e-reçeteye geçildi medula yok.Geçiş döneminde G2D'lerden dünya zarar ettik.Mağduriyetlerimiz saymakla bitmiyor.Emeğimiz, hakkımız haram olsun.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir