Medimagazin logo

"Eczaneden alınan ilacın sahte olması imkansızdır"

Türk Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Harun Kızılay, ilaçların eczanelerden alınması gerektiğini belirterek, ''Eczaneden alınan ilacın sahte olması imkansızdır'' değerlendirmesinde bulundu.
"Eczaneden alınan ilacın sahte olması imkansızdır"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Kızılay, yaptığı yazılı açıklamada, sahte ilaç haberlerinin halkı tedirgin ettiğini, vatandaşların ilaçlarını eczaneden alması gerektiğini bildirdi.
    

Kızılay şunları kaydetti:
     '

'Sağlık Bakanlığı kontrolünde yürütülen ve Türkiye'deki bütün eczanelerde uygulanan ilaç takip sistemi ile piyasada sahte ilaç bulunması mümkün değildir. Sistem sayesinde, bir ilacın üretim aşamasından hastaya ulaşıncaya kadarki her aşaması, hangi hastanede kaç adet bulunduğu ve hangi hastaya ne kadar verildiği gibi ilaçla ilgili tüm bilgiler sisteme kaydedilerek veri tabanında saklanır. Bu sebeple eczaneden alınan ilacın sahte olması imkansızdır.''
    

Merdiven altı ilaç üretimine dikkatini çeken Kızılay, vatandaşlara internet sitelerinden ilaç satın almamalarını önerdi.

sahte ilaç
türk eczacılar birliği
harun kızılay
Yorum (3)
murat
istanbulda bazı eczanelerde sahte anti-em satıldığına şahit olmuştum
0
Cevapla
m.alan
İmkansızda ,mümkün olabiliyor bazen;özellikle reçetesiz satılabilen ilaçlar için.
0
Cevapla
murat22
ya da besin takviyesi ibareli sunun sapı bunun copu gibi saklabanliklar da bulunuyor eczanelerde, yada en az 20 yas genclestirir kozmetikleri de...madem o kadar heveslisiniz gercek birseyler satmaya o zaman satmayin o pislikleri de..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir