Medimagazin logo

Eczacılar: Eczacının başında hemşire bulunamaz!

İstanbul Eczacı Odası Kamu Eczacıları Komisyonu Kamu Hastane birliklerinin uygulanmasıyla kamudaki eczacıların başhemşireliğe bağlanmasına tepki gösterdi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Eczacılar: Eczacının başında hemşire bulunamaz!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kamuoyundan bir sır gibi saklanan 31.10.2012 tarihinde  yayınlanan Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Taşra Teşkilatı Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge, yayınlanarak yürürlüğe girdi. İstanbul Eczacı Odası Kamu Eczacıları Komisyonu bu yönergenin  kamu hastanelerindeki tüm çalışanlar üzerinde soğuk duş etkisi yaptığını ve başta eczacılar olmak üzere tüm sağlık meslek gruplarından çalışanların tepkisiyle karşılandığını iddia etti.


“Birlik taşra teşkilatı görev ve sorumluluklarının açıklandığı yönergede, eczacılık ilaçtan, ilaç da eczacıdan koparılmış görünmektedir” denen açıklamada “Eczacılık hizmetlerinin somut olarak belirlenmediği bu yönerge, eczacının görev ve sorumluluklarını idari-mali hizmetler müdürü ile tıbbi bakım müdürüne paylaştırmış bulunmaktadır. (Bkz. md. 18/2-3, madde 19/2-5) Sözkonusu yönerge, tüm eczacılık yasa ve yönetmeliklerine açıkça aykırılık oluşturmaktadır. 6197 sayılı Eczacılık Yasası’na, Sağlık Bakanlığı Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği’nin 121. ve 122. maddelerinde belirtilen başeczacı ve eczacı görev ve sorumluluklarına aykırılık oluşturan bu yönerge biz kamu eczacıları açısından kesinlikle kabul edilemez” denildi.
 
Açıklamada şunlar ifade edildi: Hemşirenin başında eczacı bulunamayacağı gibi, eczacının başında da hemşire, biyolog, psikolog, fizyoterapist veya başka bir sağlık mensubu bulunamaz. Biz kamu hastanelerinde çalışan eczacılar olarak, başeczacılık makamında kadro uygulanmasına geçilmesini veya “eczacılık hizmetleri müdürlüğü” adı altında, başında eczacı olan bir müdürlük kurularak, eczacılık hizmetlerinin bağımsız ve özerk olmasını talep etmekteyiz.
 

eczacılar:
eczacının
başında
hemşire
bulunamaz!
Yorum (60)
tolgahan
Aynı durum fizyoterapistler içinde geçerli devlet hastanelerinde fizyoterapistin üzerinde de bir hemşirenin olması doğru olmaz ayrı ayrı birimlerin oluşturulması gerekir...bu sadece biz fzt için değil eczacı,psikolog,diyetisyen gibi meslek grupları içinde geçerli... dipnot:SAĞLIK ALANI SADECE HEMŞİRE VE DOKTORLARDAN İBARET DEĞİLDİR BUNU NE ZAMAN ANLAYACAK ACABA ÜLKEYİ YÖNETENLER...
0
Cevapla
Mustafa Başbuğ
Bu mantığınızla hareket edersek, mesela bir başbakan mühendis ise hakim savcıların da başbakanı olmamalı, onların da başbakanı hukuk mezunu olmalı. Arkadaşlar bu meslek şovenizmi ne eczacıları ne de doktorları ve dahi ülkeyi bir yere götürmez. olaya eczacı ftr, biyolog ya da doktor gözü ile bakmak doğru değil.Sağlık işleri müdürü diye bir yönetici kadrosu ihdas edilmiş ve sağlık meslek gruplarının sorumlu amiri pozisyonundır.Elbetteki ilacı veya eczacılık işlerini bilmesi gerekmez.Hastane işlkeyisinde o müdüre karşı sorumludur. Düşünün eczacılardam sağlık i şleri müdürü olsaydı aynı tepkiyi eczacılar verirmiydi.
0
Cevapla
Özlem Sonkal
Tolgahan meslektaşım;26.04.2011 tarihli Resmi Gazete kanun no:6225 madde 9 b bendi fizyoterapistin meslek tanımına istinaden ve taşra teşkilatında mad.17/1 başhekimin görevleri arasında tedavi ve rehabilitasyon işlemlerinin yürütülmesini sağlamak sözkonusu olduğundan sizin bahsettiğiniz uygulama bahsettiğim yasa-yönergeye aykırıdır.Fzt.lerin sağlık bakıma bağlı olması zaten net olarak herhangi resmi bir belgede yazmamakta farklı hastanelerde başhekime bağlı çalışılmaktadır.Bununla ilgili gerekli hukuki süreç için bimer,il sağlık mdrlğ,thkh-görüşleriniz,sağlık sosyal güvenliğe ilimizdeki fzt.ler olarak mail ve fax yağmuruna tuttuk,bakanlıkta sağlık komisyon başkanının danışmanlarıyla görüşüldü.Birebir başvuruların kabul edileceği,sayının önemli olduğunu vurguladılar.
0
Cevapla
osman mutlu
doğru diyorsunuz eczacıcın başında sadece kalfalar bulunmalı(zaten bulunuyorlar)
0
Cevapla
berken baran
dinkültürü öğretmenini kamu hastaneleri birliği sekreteri yapan zihniyetten her şey beklenir buna izin verilmeyecektir bir eczacıya bir doktora veya bir hemşireye emir vermek dinkültürü öğretmenini mi görevi kardeşim din kültürü öğretmeni sağlıktan ne anlasın bu bilime emege meslege hakarettir izin vermeyeceğizzzzzzz.............
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir