Medimagazin logo

Eczacı Odasından Sağlık Bakanlığına çağrı: HPV aşısı, rutin aşı takvimine alınsın

İstanbul Eczacı Odası, 4 Mart HPV Farkındalık Günü dolayısıyla Sağlık Bakanlığına "HPV Gerçeği ve Aşılamanın Önemi" başlıklı bir dosya göndererek HPV aşılarının rutin aşı takvimine alınmasını istedi.
Eczacı Odasından Sağlık Bakanlığına çağrı: HPV aşısı, rutin aşı takvimine alınsın
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Ecz. Pınar Özcan, rahim ağzı kanserinin tüm dünya genelinde kadınlarda meme kanserinden sonra kansere bağlı ölümler içinde ikinci sırada yer aldığına dikkat çekti.

Rahim ağzı kanserinin ülkemizde 15-44 yaş arası kadınlarda en sık görülen 5. kanser olduğunu belirten Ecz. Özcan, "Türkiye'de rahim ağzı kanserine yakalanma ihtimali olan ve risk grubu olarak değerlendirilen 32 milyondan fazla 15 yaş ve üzeri genç kız ve kadın nüfusu bulunuyor. HPV büyük bir halk sağlığı sorunudur. Dünya Sağlık Örgütü rahim ağzı kanserine karşı 9-14 yaş arasındaki kız çocuklarına aşı yapılmasını öneriyor.  Bugün 107 ülkede HPV aşısı rutin aşı takvimine dahil. Bu ülkelerde yapılan çalışmalar, HPV aşısı olan kadın sayısının artmasıyla HPV kaynaklı kanserlerin görülme sıklığının azaldığını ortaya koyuyor. Bizim ülkemizde de kadınlar aşılama ile HPV kaynaklı enfeksiyonlardan ve rahim ağzı kanserinden korunmalıdır. Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış olan HPV aşılarının toplum sağlığı ve ülke ekonomisi açısından ülkemizde de aşı takvimine alınmasını talep ediyoruz" dedi.

i̇stanbul eczacı odası
hpv aşısı
hpv farkındalık günü
sağlık bakanlığı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir