Medimagazin logo

ÇÜ’ye Eczacılık Fakültesi kuruluyor

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Eczacılık Fakültesi’nin kurulduğunu, 2014 yılında eğitime kendi binasında başlamasının planlandığını açıkladı.
ÇÜ’ye Eczacılık Fakültesi kuruluyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan ile oda yöneticileri, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kibar, "Yeni bir dönemde yeni bir sayfa açtık. Çukurova Üniversitesi’nde çıtayı daha da yukarılara çıkartmak için çaba harcıyoruz. Tüm Adana’nın desteğine ihtiyacımız var. Eczacı Odamızla sevindirici bir haberi paylaşmak istiyorum. Çukurova Üniversitesi’nde Eczacılık Fakültesi resmen kuruldu. Kağıt üzerindeki bu fakültemizde, 2014 yılında eğitime başlamayı, öğrenci almayı planlıyoruz” dedi.

Eczacılık Fakültesi’ni üniversitenin 2. kampus alanı olarak görülen kongre merkezinin bulunduğu alana yapacaklarını anlatan Kibar, Hukuk Fakültesi’nin de bu alanda olacağını belirtti.

Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan da, oda olarak üniversitelerle işbirliği içerisinde çalışmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Eczacılık Fakültesi kurulması bizleri çok mutlu etti. Oda olarak bizlere düşen görevi her zaman büyük bir sorumluluk içerisinde yerine getireceğimizin bilinmesini isteriz” diye konuştu.

çü’ye
eczacılık
fakültesi
kuruluyor
Yorum (7)
ysn
gelecegin işsiz eczacılarını yetiştirin bakalım,çok övünülecek bişey yapmışsınız afferin...
1
Cevapla
makbule sönmez
hem eczacılığın önü kapatılıyor, hem de yeni fak açılıyor. Pes doğrusu. Buna ancak ''Bu ne perhizş bu ne lahana turşusu'' denir.
1
Cevapla
Ecz H
Eczacılık Fakültesi sayısı 30'a ulaştı, herbiri 100 öğrenci alsa yılda 3.000 mezun eder. Bunların en az %90'ı işsiz kalacak. Artık yeni eczane açılamıyor, hastanelerin yıllık eczacı alımı 100 civarında olur, ilaç firmaları 50 eczacı alsa, 150 kişi de eczanelerde yardımcı eczacı olarak iş bulsa her yıl için toplam 300 kişi eder. Her yıl geride kalan 2.700 genç işsizlere katılacak. Şu anda Türkiye'de okunabilecek en kötü bölüm Eczacılık, hem 5 yıl, hem zor bir bölüm, hem de mezun olduğunda işsiz kalmak hemen hemen kesin. Açıköğretim okumak bile eczacılıktan daha iyidir.
1
Cevapla
hsyn
Fakülteler çoğalıyor, ancak yeni iş alanları açılmıyor. Aksine daha da kapanıyor. Eczacılık eğitimi değişmediği, eczacıların hastanede kliniğe kaymadığı müddetçe meslek can çekişmeye devam edecektir.
1
Cevapla
Frankie Bellevan
zaten bu adamlar iş alanları kapandığı için fakülteleri açmaya devam ediyorlar.yoksa iş alanları açık olsaydı bu şekilde davranmazlardı.amaç insanları okullarda,fakültelerde,stadyumlarda oyalamak.insanlar sistemi sorguladıkça bunlar daha da fazla okullar açacaklar ama yine de dershaneler faaliyetlerine devam edecek.zaten kontenjanlar artık dolmuyor.yakında lise mezunları üniversite sınavına girmeden doğrudan fakültelere kayıt yaptırırlar.ama fakülteyi bitirdikten sonra ne olur?bu sefer de yok yüksek lisans,yok doktora falan filan.peki ya iş? mafiş.olsa dükkan sizin.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir