Medimagazin logo

Çok güvenilen karekodun da sahtesi üretildi!

Sağlık Bakanlığı tarafından ilaçlarda sahte küpür ve barkot basımlarının önüne geçilmesi için başlatılan karekod uygulamasının da sahtesi üretildi. Zonguldak'ta yapılan operasyonla binlerce TL değerinde sahte karekodlu küpür ele geçirildi.
Çok güvenilen karekodun da sahtesi üretildi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ZONGULDAK-Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde şikayet üzerine Cumhuriyet Savcılığı, polis ve Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince, Sarıkorkmaz Mahallesi Şehit Kudret Caddesinde bir eczaneye operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda binlerce TL değerinde sahte karekodlu küpür ve barkotlar ele geçirildi. Operasyonda, bayan kol çantalarının içerisinde bile sahte küpür bulundu.

 

Eczane sahibi R.T. ile eczane çalışanlarının ifadesinin alındığı olayın ardından eczanenin SSK sözleşmesi fesh edildi. Ele geçirilen sahte barkodun 5 katı oranında ceza kesildiği öğrenildi. Öte yandan operasyonun ardından müfettişler soruşturma başlatırken, adli soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. Karekod uygulaması Sağlık Bakanlığı tarafından, sahte seri numaraları ile barkot ve küpür basımını önlemek amacıyla ilaçlarda tek kullanımlık seri numaralarından oluşan karekod uygulamasını başlatmıştı. Son dönemlerde sıkça rastlanan sahte barkot ve küpür basımlarının yaygınlaşması nedeniyle büyük önem taşıyan karekodun da sahtesinin yapılması, bakanlık yetkililerini hayli şaşırttığı öğrenildi.

çok
güvenilen
karekodun
da
sahtesi
üretildi!
Yorum (3)
özkan özdemir
Sahtesinin basılamayacağını düşünmek saflığın en alasıdır zaten ve sevgili yetkililer (KİMLERSE???) bunun olabileceğini biliyorlarmıştır( bilmiyorlarsa da yönetmesinler ...) ki enson sözüm ; Medula ve bu karekod vs vs sistemleri sağlık çalışanlarını ezmek bu işleri yapamaz para kazanamaz hale getirip büyük sermayeye yer boşaltma , kolay ve ucuz işgücü temini amaçlıdır , vesselam ...
0
Cevapla
BEHÇET CANTÜRK
Haberde sahte karekod basıldığı söylenmiş fakat bu, bu karekodların İTS ce onaylanacağı anlamına gelmez, görsel olarak gerçekçi olsa da bu karekodların sisteme tanıtılmış olmaları gerekir ki, resmi kurumlara fatura edilebilsin, ilacını peşin parayla alacak vatandaşın da İTS onayı sonrası ilaç almayı talep etmesi halinde güvenli ve gerçek ilaç aldığından emin olabilir. sahte olan bir ilacın karekodunun İTS den onay alması iki şekilde mümkün olabilir 1- ilacın firmasından its kaydı konusunda yetkili birinin kalpazanlar ayardım etmesi (ki kolaylıkla yakalanır) 2- atılan karekodun firmasının üretip sisteme kaydettiği karekoda denk gelmesi (ki bu da sayısal lotoyu tutturmaktan dahi daha düşük bir ihtimal)
0
Cevapla
Behçet Cantürk
Baktım da haberin tarihi epey eski imiş, bunlar muhtemelen geçiş döneminde eczane raflarında bulunan karekodsuz üretilmiş ilaçların fatura edilebilmesi için firmalarca bastırılıp dağıtılan (bunlar biricik-unique- değildir, her kutuya değil her ilaç çeşidine özgü sticker tarzındaki geçici karekodlar idi bunların kopyası da olabilir zira dediğim gibi bunlar geçici bir çözüm olup kutuya değil ilaç çeşidine özgü idiler, yasal olarak tüm yeni ürünlerin karekodlu halde üretilmesi temin edildiğinden böyle bir tehlike artık bulunmamaktadır.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir