Çalışma Bakanı, 2 Şubat’tan sonra hastalara ilacı parayla satacaklarını açıklayan Eczacılar Birliği’ni siyasi davranmakla suçladı. 16 Ocak’a kadar TEB’e uzlaşma çağrısı yapan Bakan Çelik, birlik yerine eczaneleri muhatab alacağının sinyalini verdi.
ANKARA - Türk Eczacıları Birliği (TEB) 21 Aralık’ta yaptıkları eylemle sorunlarına çözüm bulunmasını istemişti. Eczaneler, muayene katkı paylarının kendileri aracılığı ile tahsil edilmemesini, kamu kurum iskontolarından kaynaklanan yükün kaldırılmasını ve zincir eczanelerin önünü açacak düzenlemeden vazgeçilmesi talepleriyle yola çıkan eczaneler en sonunda hükümete rest çekti. TEB, 2 Şubat’a kadar sorunların çözülmemesi durumunda hastalara ilacı parayla satacaklarını açıklamıştı.
Konuyu NTV canlı yayınında değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türk Eczacıları Birliği’ni siyasi davranmakla suçladı.
Çelik, şöyle konuştu:
“2 Şubat itibariyle vatandaşlarımız endişe duymasınlar, bu sözleşmeyi biz TEB’le birlikte yapmak isteriz. Sıraladıkları 4-5 sorun, çözülemeyecek sorunlar değil ama ben endişe ediyorum ki TEB burada siyasi bir zemine konuyu oturtmak istiyor. Temenni etmem ama yine 29 Mart yerel seçimlerine yönelik siyasi bir duruş ise buna kesinlikle pabuç bırakmayacağımızı burada ifade etmek istiyorum.”
TEB’e uzlaşma çağrısı yapan Çelik, 16 Ocak’tan sonra sözleşmeyi birlik yerine eczanelerle imzalayacaklarının da sinyalini verdi:
“Biz 16 Ocak’a kadar kadar bir anlaşmanın sağlanması için iyi niyetli duruşumuzu sergileyeceğiz. Fakat 16 Ocak’tan sonra eczacılarla bu işi götürme konusunda bir iradeyi ortaya koyacağımızı burada açık ve net bir şekilde ifade ediyorum. Ne TEB’i dışlamak ne de başka bir sorun oluşturma gayretinde değiliz.”
NTV-MSNBC