Medimagazin logo

Ulucanlar cezaevi, hastane oluyor

Birçok siyasi suçluyu ağırladığı için 'Muhalif Hilton' olarak anılan Ankara Ulucanlar Merkez Kapalı Cezaevi'nin bulunduğu bölgeye okul ve hastane yapılacak
Ulucanlar cezaevi, hastane oluyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Birçok siyasi suçluyu ağırladığı için 'Muhalif Hilton' olarak anılan Ankara Ulucanlar Merkez Kapalı Cezaevi'nin bulunduğu bölgeye okul ve hastane yapılacak.

Cezaevinin kapalı kısmı yıkılacak, açık bölümünün binaları hastaneye dönüştürülecek. Yeni tesis, 600 yatak kapasiteli Ankara Hastanesi'ne ek bina olarak kullanılacak. Bir kısmı kültür merkezi olarak düzenlenen cezaevinin bir bölümüne ise okul yapılacak.

78 yıl boyunca mahkumları ağırlayan Ulucanlar Cezaevi'nin hemen bitişiğinde bulunan Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, fiziki alanlarını genişletmek amacıyla cezaevinin açık kısmındaki binaları almayı planlıyor. Büyükşehir Belediyesi, Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasındaki görüşmeler, cezaevi alanının değerlendirilmesi noktasında sürüyor. Sağlık Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, "Sağlıktaki dönüşümle yoğunlaşan hastaneler fiziki olarak vatandaşa cevap vermekte güçlük çekiyor. Ankara Hastanesi'nin yanı başındaki Ulucanlar Cezaevi arsasını hastanemize dahil edersek 600 yatak kapasitesi daha da artırılacak." diye konuştu. Yetkili, ilgili kurumlar arasındaki görüşmelerin bir iki aya kadar sonuçlanacağı bilgisini verdi. Öte yandan, Türk sinemasının son dönemdeki örneklerinden 'Beynelmilel', Ulucanlar Kültür Merkezi'nde seyirci karşısına çıktı. Ankara Barosu ile Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği tarafından düzenlenen şenlik kapsamındaki film gösterimine, 'Beynelmilel'in yönetmeni Sırrı Süreyya Önder de katıldı.


Zaman

ulucanlar
cezaevi
hastane
oluyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir