Medimagazin logo

Koca: Diyarbakır’a diş sağlığında çağ atlattık, 18 hastaya bir hekim düşüyor

Diyarbakır Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Hamza Koca, diş sağlığında çağ atladıklarını belirterek, nüfusun yoğun ve yoksul olduğu Bağlar ilçesinde bile bir hekime 18 hasta düştüğünü söyledi.
Koca: Diyarbakır’a diş sağlığında çağ atlattık, 18 hastaya bir hekim düşüyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Diyarbakır’da Dağkapı semtindeki hastane ile Bağlar ilçesindeki semt polikliniği olmak üzere iki ayrı binada hizmet verdiklerini dile getiren Koca, şehirde sağlıkta olduğu gibi diş hastalıkları konusunda da hizmet kalitesinin her geçen gün arttığını söyledi. Hasta yoğunluklarının artmasına rağmen hizmette hiçbir eksiğin olmadığını dile getiren Koca, geçen yıl 500 bine yakın hastayı tedavi ettiklerini söyledi. Koca, sağlık merkezinde geçen yıl 31 bin 730 acil, 96 bin 816 diş, 118 bin 906 dolgu, 17 bin 53 kanal dolgu 173 bin 715 detertraj ve 59 bin 359 küretaj yaptıklarını, 57 bin 497 diş röntgen ile 19 bin 844 panoromik röntgen çektiklerini kaydetti. Yeşilkart gibi sağlık harcamaları devlet tarafından karşılanan vatandaşlardan hiçbir ücret talep edilmediğini dile getiren Koca, vatandaşın en kısa sürede diş sağlığını yerine getirmeye özen gösterdiklerini kaydetti. Halka mesai saatleri dışında da poliklinik hizmeti verdiklerini belirten Koca, Bağlar Diş Polikliniği 24 saat acil hizmeti verdiklerini kaydetti.

Bağlar Semt Polikliniği’nin yaklaşık 6 aydır Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı randevulu sistemi geçtiğini dile getiren Koca, vatandaşların ‘Alo 182’yi arayıp randevu aldıktan sonra hastaneye geldiklerini dile getirdi. Koca, “Bağlar Semt Polikliniği’ndeki hekimlerimiz tamamen randevulu sistemle çalışıyor. Vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığı’na bağlı 182 nolu ücretsiz telefonu arayarak, randevu aldıktan sonra hastaneye geliyorlar. Buradaki hekimlerimiz günde ortalama 18 hastayı muayene ediyor, hizmet veriyor. Bu Bağlar için çok büyük bir hizmet.” dedi.

Bağlar ilçesinin yoksul vatandaşların yaşadığı yerlerden biri olduğunu dile getiren Koca, semt polikliniğinin ilçenin merkezi yerlerinden Bayındırlık’ta olduğunu ve halkın dolmuşa bile binmeden hastaneye gelip gittiklerini dile getirdi. Bağlar Semt Polikliniği’nde acil hastaların dışında randevulu sisteme başvurmayan hastaların hiçbirinin tedavi edilmediğini kaydetti. Koca, Diyarbakır’ın Silvan, Ergani ve Bismil ilçelerinde görev yapan diş hekimlerinin de hastanelerinin bünyesine dahil edildiğini belirterek, “Böylece ilçede çalışan arkadaşlarımızın döner sermaye gibi şartları merkezde görev yapan hekimlerle eşit oldu. Bu değişikliğin ardından ilçedeki hekimlerimizin hem hizmeti hem de hasta muayenesi iki kat arttı. Eskiden hekimler şartların kötü olmasından dolayı ilçelere gitmek istemiyorlardı.” ifadelerini kullandı.

koca:
diyarbakır’a
diş
sağlığında
çağ
atlattık
18
hastaya
bir
hekim
düşüyor
Yorum (5)
mehmet
ee vergisini sigortasını verenle tek kuruş vermeyene oy için aynı sağlık hizmetini verirseniz daha sgk da çok karadelik olur, sonrada herşeye zam gelir
0
Cevapla
şahin öztürk
Dolguların, protezlerin nasıl ve hangi şartlarda yapıldığını çok iyi biliyoruz...O hekimleri nasıl at yarışı gibi koşturduğunuzunda farkındayız..Kantitesi yüksek kalitesi düşük bir gidişat bu..Sonuda hayır değildir..
0
Cevapla
kadir ekinci
Bu tip bilgilerin hastane başhekimleri tarafından verilmesi bence çok yanlı. Neymiş 59000 tane küretaj yapılmış.Koca bir yalan.Sadece döner puanının artırılması için medula sistemine girilmiş kodlardır onlar.173000 detertraj demiş, yalannnnnn.bütün bu tedavilerin gerçek manada (başhekimin de dediği gibi yüksek standartta) yapılabilmesi için bir hekimin günde 10 taneden fazla hasta bakamaması gerekir.Ama öylemi, değil tabiki de.Bu gün adsm hekimleri günlük en az 40-50 hasta bakmak zorunda bırakılıyorlar.Hal böyleyken bu tedavilerin yüksek kalitede yapıldığından bahsetmek en başta hastalara olmak üzere hekimlere de çok büyük haksızlıktır.
0
Cevapla
vatandaş
ne güzel anlatmış herşey toz pembe :D diyarbakır'ın hiç sıkıntısı yok tabi :D 500 bine yakın hastayı tedavi etmişler, bu diyarbakır toplam nüfusunun 4te biri demek. bu şartlarda artık hiçbir hastanın gelmemesi lazım. ama hasta sayısı ciddi oranda ortada nitelikli bir tedaviden bahsedilemez. herşey anlık olarak hastayı başından uzaklaştırmaya yönelik ve performans şişirmeye yönelik.Bizde bu yönetici mantığı devam ettiği müddetçe diş hekimliği öğretmenlik ve memurluk gibi mesleklerde görülen itibarsızlaşmaya mahkumdur!!!
1
Cevapla
dt. ibrahim
Zor şartlarda fedakarlıklar yapılarak yapılan (15- 20 sene önceki hastane şartları ile kıyaslarsak) çok güzel hizmetler oluyor. Eksiklerin giderilmesi için de yapıcı eleştiriler ile daha da güzel olacağı kanaatindeyim.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir