Medimagazin logo

Diş şeklinizi artık karakter yapınız belirliyor!

Protez ve implantoloji uzmanı ve diş hekimi İlker Arslan; estetik diş hekimliğindeki en güncel konunun, gülümseme tasarımı olduğunu söylüyor.
Diş şeklinizi artık karakter yapınız belirliyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Şimdilerde karakter analizine göre 'Visagism' adlı yöntemle gülümseme tasarımı yaptıklarını açıklayan Arslan bu tedaviyi şöyle anlatıyor:

UZUN SÜRELİ BİR ÇALIŞMA!
"Diş hekimleri birkaç yıl öncesine kadar, dişlerin şekillerini ve gülümseme tasarımını; yaş, cinsiyet, karakter ve yüz şekline göre yapmaktaydı. Yuvarlak yüzlü hastalarda yuvarlak dişler, köşeli yüzlülerde köşeli dişler gibi... Ancak bütün kurallara uygun olarak yapılmış dişleri bir türlü benimseyemeyen hastalar oluyordu. Visagism ise hastaların duygularını, karakterlerini ve davranışlarını da gülümseme tasarımına aktarmayı hedefliyor. İşe hastanın mizacını belirlemekle başlıyoruz. Amacımız; hastamızın gülümsemesi sırasında etrafa vermek istediği mesajı yansıtabilmek. Hastanın dışa vurmak istemediği duygularını da baskılıyoruz." Diş hekimi İlker Arslan; hastanın bir sürprizle karşılaşmaması için, birçok fotoğraf, video ve ölçü üzerinde, uzun süreli bir çalışma yaptıktıklarını da sözlerine ekliyor.

diş
şeklinizi
artık
karakter
yapınız
belirliyor!
Yorum (4)
şahin öztürk
İstanbul bağdat caddesinde muayenehanen varsa dolguyu 250 ye porseleni 500 e yaparsa visagism denen şeyle uğraşırsın. Bizim gibi çoğunlukla orta direk vatandaşın diş hekimiysen ve hastalar pazardan elma alır gibi pazarlık yapıyorlarsa, ancak hekimlik hislerinle estetiğe karar verebilirsin..Bu şekilde bile çok güzel estetikler oluşturabilirsin..
0
Cevapla
Tamer G.
Mesleğimizde bu kadar sorun varken haber yapılan bu konu çok yersiz . Yazı da ismi geçen Diş Tabibi nin reklamını yapmak için yayınlanmış bir haber.
0
Cevapla
neşet akay
mesleğimizin bir çok sıkıntısı var elbet, böle güzel vizyonların paylaşılmasına atıfta bulunanları kınıyorum. sorunlara gömülüp kalıp yeniliklere gelişime sırt çevirmenin hiç bir akla hizmeti olamaz.biraz meslektaşlarınıza sahip çıkma düsturu edinsek iyi olmazmı.. bu kör yorumlarınızla kendinizide mesleğimizede en büyükhakareti ediyosunuz.herkes kendi kalitesini kendi belirler..eğer sizde gelen hastalarınıza aman müşteri kaçmasın mantığıyla ücretsiz tedavileri,indirimli tedaviler uygulamazsanız,emeğinizin karşılığını değersizleştirmezseniz ,bu bağdat caddesi fiyatları muhabbetinin boş oldugunu görürsünüz . . saygılar
0
Cevapla
şahin öztürk
Neşet bey ben mesleğimi en üst düzeyde icra eden biriyim çok şükür...Birçoğu tam gün yasasında devlet garantisini tercih ederken ben 15 yıllık hasta birikimi mi tercih ettim..Sürümden kazanan bir hekimde değilim. Muayenehanemde implant dahil tüm tedavileride uyguluyorum.. Ama muayenehanem türkiyede..türkiyeninde bazı realiteleri var..tabiki her türlü yeniliğe açık olacağız..bunda herhangi bir fikir ayrılığımız yok..Ama her bölgenin oluşmuş fiyatları var.Siz çevrenize göre iki katı fiyat uygulaması yaparsanız ne kadar iyi olursanız olun muayenehanede tüm gün oturursunuz. Yukarıdaki haber kişiyi ön plana çıkaran manuple bir haber gibi geldi bana ..o yüzden eleştirdim.. Bu arada bağdat caddesinde muayenehanesi olan arkadaşlara sevgilerimi gönderiyorum..kimse üstüne alınmasın..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir