Medimagazin logo

Diş hekimlerinin maliyeti yüzde 200 arttı

Sağlık sektörünün önemli bir halkası olan diş hekimleri de artan maliyetler ve ithal malzemeler nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor. Dolgu, ölçü, cerrahi malzemelerin fiyatları yüzde 200 arttı.
Kaynak: Sözcü - Cem Yıldırım
Diş hekimlerinin maliyeti yüzde 200 arttı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sözcü'den Cem Yıldırım'ın haberine göre, sağlık sektörünün önemli bir halkası olan diş hekimleri de artan maliyetler ve ithal malzemeler nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor. Diş Hekimi Şener Tan, Sözcü WEB TV'ye açıklamalarda bulundu. “Personel, kira, elektrik, su, doğal gaz artışları muayenehaneleri ve diş hekimlerini zorluyor. Maliyetlerimiz yüzde 200 arttı. Artık kendi emeklerimizden fedakârlık ediyoruz” diyen Tan, şunları söyledi:

700 TL’den 1700 TL’ye yükseldi

Diş hekimliğinde kullandığımız malzemelerin yüzde 99'u ithal kaynaklı… Sarf malzemesi dediğimiz dolgu, ölçü, cerrahi malzemelerin de neredeyse tamamı yurt dışından geliyor. Bunların içinde en önemlilerinden biri implantlardır. Kurun artması, tedarik zincirindeki aksaklıklar maliyetleri giderek arttırıyor. Maliyetlerimiz son dönemde yüzde 200 arttı.

Geçen yıla oranla baktığımız zaman bir ürünü 100 Euro karşılığı 700 liraya alırken, şimdi 100 Euro karşılığı 1600-1700 liraya alıyorsunuz. Bunu hastaya da yansıtamıyoruz. Kendi emeklerimizden fedakârlık ediyoruz. Özellikle personel, kira, elektrik, su, doğal gaz artışları, muayenehane kiraları da diş hekimlerini zorlamakta.

 

diş hekimleri
maliyet
dolgu
ölçü
cerrahi malzemeler
fiyat
Yorum (1)
Süzer
Orta sınıf ekonomik gücü olanlar da özel diş sagligi hizmetlerine ulaşmakta zorluk çekmeye başladı..kamu dan da yoğunluk nedeni ile hizmet almak uzun süre alıyor..bu filmin sonu pek hoş olmayacak...ekonomik çöküş ağız diş sağlığında etkileyip enkazı arttıracak..Recep Akdağ dolgu olsa olsa 20lira olmalı demişti..onyil kadar önce..500 TL bile şu an maliyeti karşılamıyor şu an..
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir