Medimagazin logo

Bakan açıkladı: Dişte ‘özel hekim’ dönemi 2013’te

Çalışma Bakanı Çelik, ağız-diş sağlığında vatandaşın özel muayenehanelerde tedavi sürecinin 2013’te başlayacağını belirterek, “Suistimali önleyecek tedbirler alıyoruz” dedi.
Kaynak: TÜRKİYE
Bakan açıkladı: Dişte ‘özel hekim’ dönemi 2013’te
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik,  Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Buluşmaları’nda konuşma yaptı.

Vatandaşların diş tedavisinde uzun süredir beklediği ‘özel muayene’ süreci önümüzdeki yıl başlıyor. Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Buluşmaları’nda konuşan Çelik, “2013’te ağız-diş sağlığıyla ilgili süreci başlatıyoruz. Sağlıklı başlatmayı istiyoruz. Çünkü bazı alanlarda çok sağlıklı başlayamadık. Suistimaller de beraberinde geldi. Kamunun ağız-diş sağlığı birimleri de var. Bu konuda yaptığımız çalışmalarla diş ve ağız tedavilerinin bazı bölümleri özel hekimler tarafından da yapılabilecek” dedi. Sağlıkta imkânlara erişim rahat olduğunda suistimallerin de beraberinde geldiğini ifade eden Çelik, “Bunu ilaçta da gördük, tedavi hizmetlerinde de. Bundan dolayı tedbirler alıyoruz. Kimlikle tedavi yöntemi kolaylıktı ama suistimalleri hızlandırdı. Şimdi avuç içi damar haritası gibi kontrol yöntemleri uygulayacağız. Yine suistimal olabilir ama hiç olmazsa hastaneye geliş zorunluluğu olacak” diye konuştu.

 

 


ÇALIŞTIĞI KADAR TAZMİNAT
Çelik, bakanlığının üzerinde çalıştığı konulardan birinin de kıdem tazminatı olduğunu belirterek; “Çalışan herkes çalıştığı süre kadar tazminattan pay alsın istiyoruz. 12 ay çalışma mecburiyeti yüzde 10’luk bir grubu ilgilendiriyor. ama 1 aylık çalışan milyonlar var. 2 ay, 11 ay çalışan milyonlar var. Bunlar da yararlansın. Bu işverenin işine gelmiyor. Neden? Yüzde 90’ı ödemiyor da ondan. Bu ödenmeyenler ödeme noktasına gelince tartışma başlayacak. Ama biz mağduriyet olmaması için çalışıyoruz” dedi.

bakan
açıkladı:
dişte
‘özel
hekim’
dönemi
2013’te
Yorum (11)
nefise çalık
neden aynı yol tüm muayenehaneler için geçerli olmasın
0
Cevapla
dr.mehmet
Merak etmeyin bu iş önce hocalar için başlatılabilir. Devlette ve özelde bu paraya çalışacak amele bulamazlar yoksa. O yüzden diğer doktorlar paşa paşa bu kölelik düzenine devam ederler. Dişte de merak etmeyin dağ fare doğuracaktır... Herşey ucuz işgücü üzerinden grupları adam etmek... Kimse özel muayenehaneden hizmet alımını beklemesin. Şu anda özel dersaneleri okula çevirerek hizmet alımı yapılacak......
0
Cevapla
drcardio
Sn. Nefise Çalık, muayenehane için SGK anlaşmasını kesinlikle tavsiye etmem. Zira 25-28 lira gibi SGK fiyatları üzerinden bir taraftan poliklinik yapmaya, diğer taraftan kira, stopaj, sekreter maaşı, sigortası vs ile cebelleşmeye çalışacak yere muayenehane değil ancak sirk denebilir. Hastaneler tetkik ve ameliyatlardan aldıkları rakamlar, fark ücretleri ve bir sürü cambazlıkla bunu telafi edebilir ama bir muayenehane için bu geçerli değil. SGK anlaşmalı yerler tahlil yaptırma ve reçete yazdırma yeridir, sağlık hizmeti alma yeri değil. Yarım saat-45 dakikada hasta bakılacak bir yerde olabilecek maksimum muayene sayısı bellidir, bunun bedelinin 25-28 lira olamayacağı, olur diyenin çalıştıracağı yere de muayenehane denemeyeceği ortadadır.
0
Cevapla
Adnan Öbek
Bay Çelik efendi, suiistimali siyasiler yapıyor... Yetkilerinizi şahsi çıkarlarınız için kullanmadınız mı ? Bir gecede maaşlarınız roketlenmedi mi ? Ülke Yunanistan a döner diye de düşünmediniz... Haram olsun...! Özel diş hekimi ve tüm muayenehanelerle SGK anlaşma yapmalıdır... Almanya da oluyor da bizde neden olmasın ?
0
Cevapla
ds
Doğrusu bu zaten. Aile diş hekimliği sistemi gelmeli. Halk sağlığının temelidir ağız diş sağlığı. Aynı şekilde semt uzman poliklinilleride kurulmalıdır. Örneğin bir aile neden çocuğunu dev kompleks hastanelere taşımak zorunda kalsın? Mahallesindeki SGK anlaşmalı poliklinikte çocuğunu tedavi ettirir. Zaten ağır bir durumsa oradaki doktor o çocuğu hastaneye gönderir? İlla kartel hastanelere rant sağlayacağız diye oralardaki poliklinikler kapatılmaya çalışılıyor.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir