Medimagazin logo

AVM’deki kaçak 'diş beyazlatma standı' kaldırıldı: 'Bunların yaptığı şarlatanlık'

İstanbul Bahçelievler'de bir AVM'de açılan stantta diş hekimi olmayan kişiler tarafından diş beyazlatma, diş temizliği gibi işlemler yapıldığını gören bir diş hekimi görevlileri uyardı. Uyarı üzerine diş hekimine saldıran kişiler telefonunu da elinden aldı. Tepkilerin ardından yasadışı diş bakımı yapıldığı belirlenen stant belediye tarafından kaldırıldı.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
AVM’deki kaçak 'diş beyazlatma standı' kaldırıldı: 'Bunların yaptığı şarlatanlık'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Genç bir diş hekimi adayı İstanbul'da bir AVM'de alışveriş yaptığı sırada doktor olmayan kişilerce yapılan diş temizliği ve beyazlatma uygulamasına tepki gösterdi. Hekimin tepkisi üzerine çalışan kişilerce telefonu elinden alındı ve saldırıya uğradı.

Twitterda @bizeynepvarmis kullanıcı adına sahip genç diş hekimi yaşadığı anları şu sözlerle anlattı:

"Mezuniyetine 3 ay kalmış bir diş hekimi adayı olarak bugün başımdan geçen bir olaydan bahsetmek istiyorum. Saat 15.30 civarı annemle Bahçelievler'de bir AVM'den alışveriş yaptım, AVM'den çıkarken ordaki standlardan birinden birinin çat pat Türkçesiyle "diş temizliği, beyazlatma yapalım" dediğini duydum. Dönüp "burda mı yapiyorsunuz?" diye sordum "evet, 80 lira sadece" dedi.

"Doktor musunuz? Çalışma izniniz var mi?" diye sorunca da gerildi ve anlamadığım bir dilde bir şeyler söyleyerek uzaklaştı. Sonradan anladım ki birilerini çağırmaya gitmiş. Ben standa dikkatlice bakınca kreşuar, kavitron ucu, ayna ve sond olduğunu gördüm. Gördüklerimin fotoğrafını TDB'yle paylaşmak için cekerken başka biri geldi ve annemi ve beni itekleyerek bağırmaya başladı. 

Fiziksel olarak müdahalede bulunduğu için artık annem güvenlik diye birkaç kez bağırdı ancak kimse gelmedi. Bu noktadan sonra video çekmeye başladim.

Videoyu kapattıktan sonra telefonumu elimden çekip bir süre vermedi ve sileceksin diye bağırdı. Bu noktada güvenlik hala gelmemişti. Telefonumu elinden kurtarıp tam uzaklaşacakken bu sefer arkadan gelen yabancı bir erkek telefonumu elimden alıp üzerimize yürüdü.

Annemin ve benim korkumu tahmin edebilirsiniz. Nihayet güvenlik gelince telefonumu gasp eden kişi geri verdi. Ama size sormak istiyorum şimdi bu insanlar AVM'nin ortasında diş taşı temizliği ve diş beyazlatma işlemi yapmak için izini nereden almış?

Almamışsa İstanbul'un göbeğinde bir AVM'de nasıl bu kadar rahat davranabiliyor ve AVM yönetimi buna nasıl izin veriyor? Halk sağlığıyla oynamak bu kadar kolay mi? Bunlar kim ki diş taşı temizliği yapıyor?

AVM yönetiminden Lübnanlı olduğunu öğrendiğim bu kişiler benim ülkemde bana nasıl saldırıyor ve nasıl telefonumun gasp ediyor? Biz bu şehir eşkıyalarıyla yaşamaya mecbur muyuz?"


Genç kızın tweetini gören Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır harekete geçti. Durumu ilçe sağlık müdürlüğü ekipleriyle de paylaşan Başkan Bahadır, belediye zabıta ekiplerinin de harekete geçmesi talimatını verdi. Gerekli incelemelerin ardından yasadışı olduğu tespit edilen stant zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı.

 

 

Stant kaldırıldı, AVM yetkilileri hakkında inceleme başlatıldı

Duruma ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Bahadır, ”Bir diş hekimi arkadaşım, genç meslektaşımızın tweerini bana atmıştı. Olaya baktığımda tatsız bir olay olduğunu gördük. Hemen ilgili birimlerimize ve ilçe sağlık müdürlüğümüze haber verdik. Gerekli incelemelerin ardından bu stant kaldırıldı. AVM yetkilileri hakkında da gerekli işlemler başladı. Üzücü olan TIP Kanununa göre; ağız içine doktor, tabip veya diş hekimleri bakabiliyor. Diş teknikerleri bile ağız içine işlem yapamazlar. Genç meslektaşımızı da arayıp konuştum. Hem yaptıkları yanlış, hem de itiş kakış. Müdahil olduk olaya. Arkadaşlarımız, ilçe sağlık müdürlüğümüz ve emniyet tarafından gerekli incelemeler başlattı. Vatandaşların sağlığı bizlere emanet” dedi.

Stantta duran kişinin yabancı uyruklu olduğunu sözlerine ekleyen başkan Bahadır, “Emniyet gerekli çalışmayı yapıyor. AVM’nin dikkatli olması gerekirdi. AVM diş macunu tanıtımı falan diyor. Ama bunların yaptığı şarlatanlık. Tıp eğitimi olmadan hekimlik yapmaya çalışmışlar. Tavsiyem, diş hekimi doktor dışında kimseye müdahale yaptırmasınlar” diye konuştu.

bahçelievler
diş hekimi
diş beyazlatma
saldırı
avm
Yorum (10)
ERDOĞAN SÜ
Geçmiş olsun genç arkadaşım , olur öyle şeyler geri kalmış ülkelerde fazla üzme kendini ..
31
Cevapla
ftr
memlekette herkes doktor olmuş herşeyi yapıyor merdiven altı uygulamalar her branşta almış başını gidiyor güzellik merkezleri ,ne idüğü belirsiz sağlıklı yaşam merkezleri vs vs adı altında her türlü şarlatanlıklar var ama doktora gelince yapamazsın ,cezalandırırım tarzı baskılar
47
Cevapla
hasan
Yıllar önce Antalya'da Ofo otelde benzer olarak bir yabancı tedavi standı açmıştı. Bazı maddeleri enjekte ediyor veya yutturuyordu. Ben yapmayın dedim ama ilgili yerlerden izin alınmış. Beni de otelin soytarıları uzaklaştırmıştı. Onlara soytarı diyorum, çünkü güvenlikçi demem doğru olmaz. Muayenehanemin tabelası kırmızı yazılmış diye beni uyaran TTB ise siyasetten fırsat bulamadığından farkında değildi (onlar mebus, belediye başkanı ve görevleri kazandılar, ama sonunda bir şeyler yaptılar ki parti liderleri tarafından bile istenmediler. Keşke ulvi bir meslek olan hekimlikle ilgilenselerdi). Ofo'da tedavi gören insanların karaciğer ve böbrek fonksiyonları bozulmuş hatta diyaliz gerektirenler bile olmuştu. Benzer olarak diş beyazlatma tozunun da bir sürü yan etkileri muhtemeldir. İnsanlarımız bilmeyebilir veya fark edemeyebilir ama TTB ve Diş hekimleri odası olaya sahip çıkmalıdır. Saldırganlar ise ağır olarak cezalandırılıp saldırdıkları hekim adayına da tazminat ödeme cezasına çarptırılmalıdır. ABD ve AB de bu tip insanlar yoktur, olsa da yerleri hapistir. Ülkemiz asla muz cumhuriyeti değildir. İlgililerin sahipleneceğini umuyorum. Hekimlere trilyonluk cezalar yazan hukukçularımız ve onlara yol açan siyasetçilerimiz ise bunları artık görsün. Maalesef tüm olumsuzluklardan dolayı kaliteli genç hekimleri kaçırıyoruz. Bu kaçanları da içimizdeki Almancılar, İrlandalılar vs diyerek suçlamak ise TTB mensuplarına asla yakışmaz. Sorun onlarda değil, galiba hepimizde.
37
Cevapla
Can K
Türkiye'de hasta bakmak için doktor olmaya gerek yok ki. Astsubay emeklisi kanser tedavi ediyor. İşletme mezunu bel fıtığı tedavisinin kitabını yazıyor. Öğretmen fitoterapi kursu almış, kronik hastalara ilaçlarını bıraktırıyor. Estetik uygulamalar apayrı bir alem. Eline enjektörü alan işe girişiyor. Yetkinlik diye bir şeyi sorgulayan yok. Duvara süslü püslü uyduruk bir sertifika bir de izin belgesi ile işlem tamam. Sağlık Bakanlığı ne yapıyor? Sağlık Müdürlükleri ne yapıyor? HİÇ BİR ŞEY Evet hiç bir şey yapmıyorlar. Çünkü onlar hekimlerin üzerinde baskı kurmakla meşguller.
48
Cevapla
Barış
Rezillik. Umarım TDB bu işe bir el atar. Yoksa aleti, malzemeyi alan doktorculuk oynayacak.
32
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir