Medimagazin logo

Onkoloji’de, onkolog yok!

Batman Bölge Devlet Hastanesi Tıbbi Onkoloji Servisi’nde, uzman doktor (Onkolog) krizi yaşanıyor. Kanser hastalarına Kemoterapi’yi Dahiliye uzmanı uyguluyor. Radyoterapi hastaları ise Diyarbakır’a sevk ediliyor.
Kaynak: STAR - Yusuf UYANIK
Onkoloji’de, onkolog yok!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ONKOLOG’UN OLMAMASI VAHİM BİR DURUM

Bölge Devlet Hastanesi Tıbbi Onkoloji Servisi’nde görev yapan Onkolog mecburi görev süresini tamamladıktan sonra tayin isteyerek hastaneden ayrıldı. İki haftadır kanser tedavisi gören hastalara dahiliye uzmanı bakıyor. Hasta ve hasta yakınları, bölgenin en büyük devlet hastanelerinden biri olan Bölge Devlet Hastanesi’nde Tıbbi Onkolog’un olmamasının vahim bir durum olduğunu söylediler.

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in duruma el atmasını isteyen hasta yakınları, personel ve uzman doktor eksikliğinin bulunduğu Onkoloji Servisi’ne, acilen personel atanmasını bekliyor.

 

HASTALAR MAĞDUR

Son yıllarda bölgemizde kanser vakalarında ciddi bir artış olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, Onkoloji servisinde, yaşanan uzman hekim sıkıntısı nedeniyle, hastaların mağdur olduğunu, Radyoterapi hastalarının ise tedavi için Diyarbakır’a sevk edildiğini söylediler.

 

 ONKOLOG KURAYA KALDI

Ülkede uzman Onkolog eksikliği olduğunu belirten Bölge Devlet Hastanesi yetkilileri ise, “iki hafta önce onkoloji uzmanımız görev süresini tamamladıktan sonra hastaneden ayrıldı. Kanser hastalarımızın takibini dahiliye uzmanımız yapıyor. Tıbbi Onkoloji Servisi’ne uzman Onkolog talebini sağlık bakanlığına yaptık. Bakanlığın Haziran ayı kurasında Onkoloji uzmanının çıkmasını istiyoruz.” diye konuştular.

 

ONKOLOG EKSİKLİĞİ DİKKATE ALINMALIDIR

Onkoloji bölümünün, çok önemli ve özel alanlardan olduğuna vurgu yapan vatandaşlar, devletin ülkedeki Onkolog eksikliğini dikkate alarak, bu bölümü tercih edecek öğrencilerin teşvik ve motive edilmesini istedi.

 

ÇÖZÜM ŞART!

Onkoloji servisinde yaşanan olumsuz gelişmeler, kanser hastalarını tedirgin ederken, Sağlık Bakanlığı’nın konu ile ilgili açıklama yapması ve bir an önce soruna çözüm bulması gerekiyor.

batman bölge devlet hastanesi
batman devlet hastanesi
onkoloji
onolog
Yorum (4)
ONKOLOG
Dökme su ile değirmen dönmez. Bu şekilde bir mecburi hizmet politikası ile bir yere doktor gelir hastalara kemoterapi başlar ve sonra hasta tedavisni alırken çeker gider. Buyur burdan yak. Onkologlar Türkiye'nin heryerinde çok yoğun çalışıyorlar, hastaların bir sürü dertleri, ağır hastalar. Fakat sağlık bakanlığı ne yapıyor bu hekimleri sıradan bir doktor yerine koyup çalıştırmaya çalışıyor. Tabi hepsi bulduğu ilk özel hastaneye kaçıyor. Çünkü iyi para var....
0
Cevapla
ilter
koskoca samsunda araştırma (!) Hastanesinde onkoloji uzmanı yok..bu halkın sesini duyan vicdanlı birileri yok mu?
0
Cevapla
Osman D
Sağlık Bakanlığı, kurduğu hastanelerde yan dal uzmanlarını ve akademik personeli uzun vadeli ve kalıcı olarak çalıştırmak istiyorsa onların akademik özlük haklarını en azından üniversitedeki eşdeğerleri ile aynı seviyeye getirmelidir. Onlar kendi kliniklerini kurma konusunda söz hakkı vermelidir. Sayı ve kişiyi kendilerine danışmadan yaptıkları emrivaki tayinlerden vazgeçmelidir. Değilse binayı demirbaşı çok güzel yaparlar, alırlar. Ancak dağ fare doğurur. İçinde üç tane uzmanla çalışırlar, nitelikli bir iş üretemezler.
0
Cevapla
Opr.Dr.Rasim Levent Kılıçaslan
Sağlık Bakanlığı 3.basamak eğitim ve araştırma hastanelerinin tamamını bina ve kadroları ile beraber YÖK Kanununa tabi olan Üniversite Hastanelerine bağlamalı elini tıpta uzmanlık (yani doktora) eğitiminden ve tüm üniversite hastanelerinden YÖK (Doktora) Kanunu ve bilimsel akademik özerklik gereği çekmelidir. Sağlık Bakanlığı hizmet sunumu yapan 2. basamak kamu devlet hastanelerini ve 1. basamak aile hekimliğini yönetmelidir,özel hastaneleri denetlemelidir. Mecburi hizmet ile uzman ve pratisyen tabipleri hakkaniyetli bir kur'a sistemi ile aile hekimliği, aciller ve 2. basamak hastanelerinde aldıkları tıp yada uzmanlık eğitimi sonrası ancak belirli bir süre için devlet hizmet yükümlüsü olarak çalıştırılabilmelidir .Hep benim olsun her şey benim olsun zihniyeti ancak otokratik yönetimlerde olur. Yönettiklerinden daha az eğitim görmüş yandaş yöneticilerin prof,doçent ,başasistan ve uzmanları sicil amiri olarak yönetmesi dünyanın hiç bir demokratik ülkesinde yoktur.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir