Medimagazin logo

Sağlıkta şiddete teşvik eder gibi ceza

Sağlık personeline yönelik şiddet olaylarına çare bulmak için Sağlık Bakanlığı’ndan TBMM ’ye kadar araştırma ve inceleme komisyonları kurulurken, Diyarbakır 6. Asliye Ceza Mahkemesi tartışılacak bir karara imza attı.
Kaynak: RADİKAL - RİFAT BAŞARAN
Sağlıkta şiddete teşvik eder gibi ceza
Olay sırasında hamile olan Dr. Rodi Sarı Polat, saldırıdan sonra bir süre görevi yapamadı.
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Davaya konu olay 2011’de yaşandı. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan doktor Rodi Sarı Polat’ın nöbeti sırasında Azize Denizer isminde hasta getirildi. Hastayı muayene eden Dr. Polat, tetkikler istedi. Hasta servise yatırılırken, Polat gerekli işlemleri bitirdikten sonra hastayı yeni nöbetçi hekime devretti.

Ancak Polat, ertesi gün hastaneye geldiğinde saldırıya uğradı. Kafası duvara vuruldu ve yerde tekmelendi. Polat, bebeğini düşürme tehlikesi geçirdi. Olayla ilgili 5 kişiye dava açıldı.

Mahkeme ise sanıklara alt sınırdan ceza verdi ve hükmün açıklanmasını da geriye bıraktı. Polat’ın avukatı Semra Demir, “Yasaya göre hükmün açıklanmasının geri bırakılması için mağdurun veya kamunun uğradığı zararın giderilmesi gerekmektedir. Kamunun uğradığı zararın giderilmesi söz konusu olmadığı gibi önleyici bir tedbir olarak öngörülen bir kurumun amacıyla örtüşmeyen bir durum da ortaya çıktı” dedi.

sağlıkta
şiddete
teşvik
eder
gibi
ceza
Yorum (10)
a.köse
temennim bu saldırı olaylarının birgün hakimlere sirayet etmesi ve bu tür haberleri buralardan okumak. o zaman tavan falan kalmaz zannediyorum. bu cinnet hali birgün onlarada sirayet edecek merak etmeyin biraz sabır.
0
Cevapla
atalay-KONYA
işte hukuk,ne yaparsan yap.ARKADAŞLAR ÖNEMLİ BİR KONU DAHA VAR.HASTAYI MUAYENE RET HAKKINIZ YOKTUR.CUMHURİYET SAVCISI MÜTALASINI SİZLERE YAZAYIM:MEDİ MAGAZİNİN YAZDIĞI SAĞ KASIK BÖLGESİNDE AĞRIYLA DOKTORA GELEN HASTANIN MUAYENESİNİN NE ŞEKİLDE YAPILACAĞINI SAVCI MÜTELASINDA :ELBİSE ÜZERİNDEN VE BASİT BİRKAÇ DOKUNMA İLE YAPILABİLECEĞİ MUAYENEYİ ,HASTAYA ELLE DOKUNARAK YAPTIĞINDAN CMK 103/1MADDESİ GEREĞİNCE CEZALANDIRILMASINA DEMİŞ. DİKKATLİ OLUN:ADALET PERSONELİ GELİRSE BU ŞEKİLDE MUAYENE YAPMAZZANIZ SUÇ İŞLEMİŞ OLURSUNUZ.MADUR DOKTORLARA GEÇMİŞ OLSUN
0
Cevapla
şahin öztürk
Şu anda en sahipsiz ve kısa sürede en fazla itibar kaybettirilen başka meslek grubu var mı...Korkarım ki kanuni sınırlar içinde bir tepki konulmadıkça daha kötü günler bekliyor bizleri.. Biraz dolaylı olarak ifade edeceğim ama tam gün yasasını destekleyen hekim arkadaşlarıma diyorum ki tam gün yokken itibarınız ve şiddet olayları nasıldı şimdi nasıl..Şimdi anladınız mı kırılma noktası neresiymiş..
0
Cevapla
HÜSEYİN MUTLU
SESSİZ KALDIĞIMIZ MÜDDETÇE SÜRÜM SÜRÜM SÜRÜNECEĞİMİZ BESBELLİ. BEN DE AYNISINI DİLİYORUM. İNŞALLAH HAKİM VE SAVCILAR DA AYNI MUAMELEYE UĞRARLAR DA HALİMİZİ ANLARLAR.
0
Cevapla
Cem Savul
Alkol yasağı bir gecede komisyondan geçti. Hadi bizimkisi 10 günde geçşin. Sağlıkta şiddet yasasını istiyoruz!! İki ayyaş hekimlere saldırıyor muteber mi bu olanlar ?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir