Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı: Sosyal medyaya kısıtlama yok

Sağlık Bakanlığından, personele sosyal medya kullanımına ilişkin yasak getiren herhangi bir yazı gönderilmediği bildirildi.
Sağlık Bakanlığı: Sosyal medyaya kısıtlama yok
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan "Sağlık çalışanlarına sosyal medya yasağı yürürlüğe girdi" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Sağlık personeline sosyal medya kullanımı konusunda yasak getiren herhangi bir yazı gönderilmediğine dikkat çekilen açıklamada, habere konu olan yazının Sağlık Bilişim Ağı Projesi'yle ilgili olduğu ifade edildi.


Sağlık çalışanlarına server kaldırmıyor diye sosyal medya yasağı!


Projenin, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatlarının bilgi ve iletişim teknolojilerinden en üst seviyede yararlanabilmesi için ileri teknoloji sunan MPLS VPN (yüksek protokollü etiketleme sistemi özel sanal ağı) teknolojisi kullanılarak tüm kurum ve kuruluşları kapsadığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İnternet filitrelemeleriyle ilgili söz konusu planlamalar, Bakanlığımız merkez teşkilatı tarafından değil illerdeki birimlerce koordine edilmektedir. Manisa ilimizdeki düzenleme, bireysel sosyal medya kullanımını değil sadece kurumsal bilgisayarlardaki kullanımı kontrol altına almaktadır. Dolayısıyla Bakanlığımızın sağlık çalışanlarına sosyal medyayı yasaklaması gibi bir durum söz konusu değildir."

sosyal medya
saglik bakanligi
sağlik bilişim aği projesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir