Medimagazin logo

Yanlış teşhis koyan doktor, meslekten atılma tehlikesiyle karşı karşıya

Claire Taylor aylardır karın ağrısı çekiyor ve devamlı kusuyordu. Ayrıca genç kızın vücudunda morarmalar başlamıştı. Gittiği doktor ise ciddi bir sorunu olmadığı söyleyerek uyku ilacı verdi. Bu yanlış teşhis ise genç kızın hayatına mal oldu.
Kaynak: HÜRRİYET
Yanlış teşhis koyan doktor, meslekten atılma tehlikesiyle karşı karşıya
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İskoçya’da yaşayan 17 yaşındaki Claire Taylor sürekli kusuyor ve karnı ağrıyordu. Bu durum 2 ay kadar sürünce genç kız virüs kaptığından şüphelendi. Doktora gitti ancak kendisine herhangi bir problemi olmadığını söyleyerek eve geri gönderdi.Genç kızın durumu ise gittikçe kötüleşiyordu. 

DOKTOR GEREKLİ TESTLERİ YAPMADI

Claire hastalık boyunca çok kilo kaybediyor elleri ısınmıyordu. Öyle ki doktorla bile konuşmakta zorluk çekiyordu.Birkaç kere daha doktora gitmesine rağmen genç kıza yapılması gereken testler yapılmadı. Bu yüzden doktor genç kızda ki acil müdahale edilmesi gereken hastalığı fark edemedi. Sadece anksiyete problemi yaşayan hastalara verilen uyku ilacını verip evine gönderdi.

DOKTOR DİYABETİN ÖLÜMCÜL SEPTOMLARINI FARK EDEMEDİ

Doktor, Claire ölmeden 2 gün önce evine gelip kontrol etti. Ancak doktor yapılması gereken bütün testleri atladı. 1 gün kala tekrar çağırılınca hastalığın ölümcül boyutta olduğunu yine fark edemedi. Claire öldükten sonra genç kızın ağır diyabet septomları taşıdığı zamanında müdahele edilemediği için hayatını kaybettiği belirtildi.

Genç kızın hastalığını teşhis edemeyen doktor şu an meslekten atılma tehlikesiyle karşı karşıya. Ayrıca genç kızın ailesi doktora dava açarak yasal süreci başlattığını söyledi.

malpraktis
geç teşhis
yanlış teşhis
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir