Medimagazin logo

Veteriner hekimlerden siyah çelenk

Mersin Veteriner Hekimler Odası Başkanı Orhan Özbaba, veteriner hekimlerin maaşlarının iyileştirilmesini istedi
Veteriner hekimlerden siyah çelenk
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Mersin Veteriner Hekimler Odası Başkanı Orhan Özbaba, veteriner hekimlerin maaşlarının iyileştirilmesini istedi.


Mersin Veteriner Hekimler Odası üyeleri, AK Parti İl Başkanlığı önüne siyah çelenk bırakarak, kamuda çalışan veteriner hekimlerin maaşlarında iyileştirme yapılmasını talep etti.

Veteriner hekimler adına açıklama yapan Oda Başkanı Özbaba, mesleklerine yapılan haksızlıkları artık sesli olarak da dile getireceklerini söyledi. Kamuda çalışan veteriner hekim ve veteriner sağlık teknisyenleri dışında hemen tüm meslek gruplarına yönelik fon, fazla mesai, ek ders, döner sermaye adı altında aylık olarak 300 ile 6 bin YTL arasında ek ödeme yapılırken, kamuda çalışan veteriner hekimlere hiçbir ödeme yapılmadığını belirten Özbaba, "Kamuda görev yapan veteriner hekim ve veteriner sağlık teknisyenleri sayısı göz önüne alındığında ki bu sayı 3 bin civarındadır. Yapılacak ek iyileştirmenin bütçeye getireceği yük, 550 bin öğretmen, 180 bin polis memuru ve 100 bin mühendise yapılan ek iyileştirmelerin bütçeye getirdiği yük karşısında çok küçük bir orandır" dedi.


Özellikle kuş gribi hastalığından sonra veteriner hekimlerin arazi görevlerine sık sık çıkmaya başladığına değinen Özbaba, veteriner hekim ve veteriner sağlık teknisyenlerinin seyyar görev tazminatlarının bir an önce ve tam olarak ödenmesi gerektiğini vurguladı.


Özbaba, "Birlikte aynı dönemde görev yaptıkları kamu işçileri fazla çalışmalarının karşılığını hem de binlerce YTL olarak alırken, meslektaşlarımıza bu konuda da ödenek gönderilmemesini anlamakta güçlük çekiyoruz" diye konuştu.


Açıklamanın ardından kısa bir süre alkış tutan veteriner hekimler, daha sonra dağıldı.


İHA
veteriner
hekimlerden
siyah
çelenk
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir