Medimagazin logo

Üniversite değişikliğinde öğrencilerle mülakat yapılacak

''Türk Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişimine İlişkin Yönetmelik'', Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi
Üniversite değişikliğinde öğrencilerle mülakat yapılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
''Türk Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişimine İlişkin Yönetmelik'', Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) hazırladığı yönetmelik, üniversite ile yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde önlisans ve lisans düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları ile bağımsız vakıf meslek yüksekokullarında öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin esaslarını kapsıyor.

Buna göre, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi şu esaslara göre yapılacak:

-Öğrenci değişimi yatay ve dikey geçişten farklı olarak öğrencilere en az bir, en çok iki yarıyıl başka bir üniversitede geçici öğrenim görme hakkı tanınacak.

-Öğrencinin asıl üniversitesinden aldığı öğrencilik hakları ile burs ve benzeri hakları devam edecek.

-Alınan ve başarılan dersler öğrencinin asıl kayıtlı olduğu üniversite tarafından kabul edilecek.

-Alınan ve başarılan derslere ait notlar ECTS esaslarına göre beş kademeli (A, B, C, D, E) olarak verilecek.

-Ders durumuna ilişkin belgeler işbirliği yapan üniversiteler arasında ortak bir formatta düzenlenecek.

-İşbirliğini kabul eden üniversiteler bir önceki öğretim yılının Nisan ayının sonuna kadar öğrenci ve öğretim elemanı değişim programını hazırlayacak.

-Değişim programı gereğince bir başka yükseköğretim kurumuna gönderilen öğrenciler, gidecekleri yükseköğretim kurumunun öğrencilerine tanınan yurt ve benzeri haklardan yararlanacak.

-Öğretim elemanlarının gidecekleri yükseköğretim kurumunda mobilyalı bir lojmanda barınmaları esas olacak. Bu imkanın bulunmaması halinde ilgili kuruluşlarla gerekli girişimlerde bulunularak lojman teminine çalışılacak.

Değişim programı öğretim elemanlarına tahsis edilen lojmanlar bir başka amaçla kullanılamayacak.Değişim programı gereğince bir başka yükseköğretim kurumuna
gönderilecek öğrenciler, başarı ve yabancı dil durumları ile bir komisyon tarafından yapılacak mülakat sonucu dikkate alınarak belirlenecek.

Değişim programını uygulayacak yükseköğretim kurumları bu yönetmelikte belirlenen esaslar çerçevesinde düzenleyecekleri öğrenci ve öğretim elemanı değişimine ilişkin işbirliği protokolünü YÖK'ün onayına sunacaklar.

AA
üniversite
değişikliğinde
öğrencilerle
mülakat
yapılacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir