Medimagazin logo

YÖK, Denklik sınav girişine sınır koydu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurtdışı yükseköğretim diplomalarına lisans düzeyindekilere denklik verilebilmesi için girilebilecek seviye tespit sınavı sayısını üç ile sınırladı
YÖK, Denklik sınav girişine sınır koydu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurtdışı yükseköğretim diplomalarına lisans düzeyindekilere denklik verilebilmesi için girilebilecek seviye tespit sınavı sayısını üç ile sınırladı.


Bugünkü Resmi Gazete'de YÖK'ün, "Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği"nde yaptığı değişiklik yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişiklikle, yurtdışından alınan lisans diplomalarının belirli şartları taşımaması durumunda denkliği için yapılan sınava sınır konuldu. Buna göre, lisans diplomasının alındığı yurtdışındaki kurumun uluslar arası veya ikili anlaşmalarla tanınmamış olması ya da eğitimin yapıldığı programın Türkiye'deki benzeri eğitim programına denk olması durumunda yapılan 'seviye tespit sınavı' iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek.

Adaylar her iki sınava en fazla üç defa girebilecek, birinci aşama ile ikinci aşama seviye tespit sınavları arasında makul bir süre bırakılacak. Bu sınav ve belgelerin birlikte değerlendirilmesi sonucunda lisans diplomasının denkliği kabul edilenlere denklik belgesi verilecek. Eğitim düzeyi ön lisans düzeyinde olduğu tespit edilenlere ön lisans diploması denklik belgesi verilecek. Bu kişilerden dileyenler Türkiye'de lisans denklik tamamlama programına devam edebilecek.

Eğitim düzeyi üniversitelerde sürdürülen bir eğitime denk görülmeyenlerin talepleri reddedilecek ve herhangi bir denklik belgesi verilmeyecek.


İHA
yök
denklik
sınav
girişine
sınır
koydu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir