Medimagazin logo

Yüzünü tanıt, mesaiye başla

Tokat Devlet Hastanesi personeli, "yüz tanıma" sistemi ile mesaiye başlıyor.
Yüzünü tanıt, mesaiye başla
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 25 Ağustos 2010’da resmi açılışı yapılan Tokat Devlet Hastanesi modern yapısıyla dikkati çekiyor. Birimlerinde teknolojinin kullanıldığı, kimi bölümleri 3, bazı yerleri ise 5 kattan ve 10 bloktan oluşan Tokat Devlet Hastanesinde, personele yönelik bir süre önce işe giriş ve çıkışların kayda alınması amacıyla "yüz tanıma" sistemi hayata geçirildi.

Hastanenin 8 kapısında uygulanan bu sistemi burada görevli kadrolu bin 320 personel kullanıyor. Normal bilgisayar kamerasına yüklenen yazılımla daha önceden vesikalık fotoğrafları sisteme işlenen personel ortalama 30 saniye içerisinde yüzünü tanıtarak işe giriş ve çıkış yapıyor. Yüzünü tanıtan personel "işleminiz onaylanmıştır" uyarısının ardından sistemin yanından uzaklaşıyor.

Sağlık İl Müdürü Sadettin Yazı, Devlet Hastanesine kurulan bu sistemle personelin işe geliş ve çıkış saatlerini belirlediklerini ifade etti.

Sistemin amacının personelin mesai saatlerini tespit etmek olduğunu belirten Yazı, "Bu sistem hastanemize 6 ay önce kuruldu. Personelimizin daha rahat işe giriş ve çıkış yapmaları için hastanemizin 8 kapısına yerleştirildi" diye konuştu.

yüz tanıma sistemine önce personelin bilgisayar tarafından çekilen fotoğraflarının yüklendiğini söyleyen Yazı, şunları kaydetti: "Personelimiz giriş ve çıkışlarda kameranın karşısına geçip yüzünü tanıtıyorlar. Sistem giriş ve çıkış saatlerini kayda alıyor. Burada en önemli özellik kimse başkasının yerine giriş çıkış yapamıyor. Kaçak giriş çıkışları engelliyor. Daha önce kart sistemi vardı. Kart sisteminde işten kaçmalar oluyordu. Bu sistemde öyle bir olay yok. Bu sistemin güzel bir tarafı daha var, parmak izi ve göz retinası okuma gibi kişisel bilgilerine de giriyor. Genel bir sistem olduğu için o anlamda da kurumumuza herhangi bir hukuki sorumluluk getirmeden mesai takibi rahatlıkla yapılabiliyor."

yüzünü
tanıt
mesaiye
başla
Yorum (9)
TAMER
Eksik bir uygulama.bence birde çalışanların alınlarınada BARKOT NUMARASI yapıştırında başka kaçak işleride engellersiniz.Bu ne ya hangi devirde yaşıyorsunuz siz.Yetmezse ahıra girip çıkan koyunları sayan makinelerdende koyunda kapılara tam modern olun.Başka ülkelerde sağlık hizmetleri nasıl bedava sunulur diye kafa yorarken bizdeki idarecilerin kafalarına bak..Peeeehhhhh...Sevsinler sizin hizmetinizi
0
Cevapla
Atila Keskin
Anlamadım burası Tokat Devlet Hastanesimi Milli İstihbarat Teşkilatımı.Utanılacak icraatlarımızla gurur duyan başka bir meslek grubu varmıdır acaba.Sağlık Bakanı seni fabrikada işçi gibi görebilir ama hekimler olarak sende kendini fabrika işçisi gibi görüyorsan çoktan kaybettin demektir.
0
Cevapla
hekim
Acaba bu teknoloji kaç para ve kime ihale edilmiş. Sanki çok övünülecek bir şeyde haber yapmışsınız
0
Cevapla
Hasan CAN
Alnına barkod yapıştırmak mantıklı 30 saniye uzun süre. Birde alarm çalmalı arada kaçan olmasın olursa.
0
Cevapla
cemil
tanıma sisteminden wc lerede koyun. oradada çok zaman kaybı var.hatta kamera koyun, belki dedikodu yapıp makyaj bulmaca çözüyolardır. bi dakka anayasada eşitlik ilkesi yokmuydu. Adliyeler, meclis bakanlıklar vs gibi bilumum zer-pardon zevatların çalıştıkları binalarda neden yok. Big-birader sadece hastanelerimi denetleyecek.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir